Polityka Prywatności Firmy Workport Sp. z o. o.

Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przechowywania, przetwarzania i dostępu do informacji na stronie www oraz urządzeniach Użytkownika, służących do realizacji usług świadczonych drogą elektroniczną.

§ 1

Definicje

„Administrator” oznacza osobę fizyczną lub prawną, organ publiczny, jednostkę lub inny podmiot, który samodzielnie lub wspólnie z innymi ustala cele i sposoby przetwarzania danych osobowych; jeżeli cele i sposoby takiego przetwarzania są określone w prawie Unii lub w prawie państwa członkowskiego, to również w prawie Unii lub w prawie państwa członkowskiego może zostać wyznaczony administrator lub mogą zostać określone konkretne kryteria jego wyznaczania.

„Dane osobowe” oznaczają wszelkie informacje o zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osobie fizycznej („osobie, której dane dotyczą”); możliwa do zidentyfikowania osoba fizyczna to osoba, którą można bezpośrednio lub pośrednio zidentyfikować, w szczególności na podstawie identyfikatora takiego jak imię i nazwisko, numer identyfikacyjny, dane o lokalizacji, identyfikator internetowy lub jeden bądź kilka szczególnych czynników określających fizyczną, fizjologiczną, genetyczną, psychiczną, ekonomiczną, kulturową lub społeczną tożsamość osoby fizycznej.

„Przetwarzanie” oznacza operację lub zestaw operacji wykonywanych na danych osobowych lub zestawach danych osobowych w sposób zautomatyzowany lub niezautomatyzowany, taką jak zbieranie, utrwalanie, organizowanie, porządkowanie, przechowywanie, adaptowanie lub modyfikowanie, pobieranie, przeglądanie, wykorzystywanie, ujawnianie poprzez przesłanie, rozpowszechnianie lub innego rodzaju udostępnianie, dopasowywanie lub łączenie, ograniczanie, usuwanie lub niszczenie.

„Strona trzecia” oznacza osobę fizyczną lub prawną, organ publiczny, jednostkę lub podmiot inny niż osoba, której dane dotyczą, administrator, podmiot przetwarzający czy osoby, które – z upoważnienia administratora lub podmiotu przetwarzającego – mogą przetwarzać dane osobowe.

„Zgoda” osoby, której dane dotyczą oznacza dobrowolne, konkretne, świadome i jednoznaczne okazanie woli, którym osoba, której dane dotyczą, w formie oświadczenia lub wyraźnego działania potwierdzającego, przyzwala na przetwarzanie dotyczących jej danych osobowych.

„Naruszenie ochrony danych osobowych” oznacza naruszenie bezpieczeństwa prowadzące do przypadkowego lub niezgodnego z prawem zniszczenia, utracenia, zmodyfikowania, nieuprawnionego ujawnienia lub nieuprawnionego dostępu do danych osobowych przesyłanych, przechowywanych lub w inny sposób przetwarzanych.

„Cookies” - oznacza dane informatyczne, w szczególności niewielkie pliki tekstowe, zapisywane i przechowywane na urządzeniach za pośrednictwem których Użytkownik korzysta ze stron internetowych Serwisu.

„Cookies Administratora” - oznacza Cookies zamieszczane przez Administratora, związane ze świadczeniem usług droga elektroniczną przez Administratora za pośrednictwem Serwisu.

„Cookies Zewnętrzne” - oznacza Cookies zamieszczane przez partnerów Administratora, za pośrednictwem strony internetowej Serwisu.

„Serwis” - oznacza stronę̨ internetową, pod którą Administrator prowadzi serwis internetowy, działającą w domenie www.workport.pl

„Urządzenie” - oznacza elektroniczne urządzenie za pośrednictwem, którego Użytkownik uzyskuje dostęp do stron internetowych Serwisu.

„Użytkownik” - oznacza podmiot, na rzecz którego zgodnie z Regulaminem i przepisami prawa mogą̨ być świadczone usługi drogą elektroniczną lub z którym zawarta może być Umowa o świadczenie usług drogą elektroniczną.

„RODO” - Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

§ 2

Administrator danych osobowych

Administratorem Państwa danych osobowych jest:

Workport Sp. z o.o., ul. B. Chrobrego 5, 11-400 Kętrzyn, Polska, KRS 0000775031, NIP 7422265776, REGON 382739858, adres email: support@workport.pl.

Inspektorem Ochrony Danych jest Pan Mariusz Zajkiewicz, kontakt email: iod@workport.pl

Cel przetwarzania danych osobowych:

Państwa dane osobowe umieszczone na platformie takie jak: imię, nazwisko, adres email, numer telefonu, nick, wizerunek oraz informacje o preferencjach związanych z zatrudnieniem będą przetwarzane w „celu realizacji umowy” zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. b, (RODO). Państwa dane osobowe przechowywane będą do momentu zlikwidowania konta co traktujemy jako zakończenie umowy.

Państwa dane osobowe będą udostępnione w momencie uruchomienie „Udostepnienia Lokalizacji: takie jak: imię, nazwisko, adres email, numer telefonu, nick, wizerunek oraz informacje o preferencjach związanych z zatrudnieniem będą widoczne na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a „zgoda”, (RODO). Państwa dane widoczne będą do momentu wyłączenia „Udostepnienia Lokalizacji” lub zakończenia umowy.

Państwa dane osobowe będą udostępnione w momencie uruchomienie „Usług bankowych - założenie konta” zakres danych jest są określony przez bank i będą przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a „zgoda”, (RODO). Państwa dane będą w posiadaniu platformy do momentu wycofania zgody lub zakończenia umowy.

Państwa dane osobowe umieszczone na platformie będą przetwarzane w celu marketingu produktów i usług własnych, podstawą przetwarzania będzie art. 6, ust.1, lit. f, (RODO). Państwa dane osobowe przechowywane będą do momentu zlikwidowania konta co traktujemy jako zakończenie umowy.

Państwa dane osobowe umieszczone na platformie będą przetwarzane w celu marketingu produktów i usług podmiotów powiązanych, podstawą przetwarzania będzie art. 6, ust.1, lit. a „zgoda”, (RODO). Państwa dane osobowe przechowywane będą do momentu zlikwidowania konta co traktujemy jako zakończenie umowy.

Jeśli wyrazili Państwo zgodę na przetwarzanie danych osobowych w formie plików Cookies ‘ciasteczek’, w celu spersonalizowania, zapamiętania przez stronę Państwa preferencji i ustawień tj.: login i hasło, adres IP, data, godzina logowania wówczas podstawą przetwarzania będzie art. 6, ust.1, lit. a „zgoda”, (RODO) określona w art. 173, Pr. telekomunikacyjnego. Państwa dane osobowe przechowywane będą do momentu zlikwidowania konta co traktujemy jako zakończenie umowy.

Państwa dane osobowe będą powierzane podmiotom trzecim na podstawie umów powierzenia w celu rekrutacji i zatrudnienia, na podstawie ustawionych preferencji przez Użytkownika.

Państwa dane osobowe będą udostępniane firmie Blue Media S.A. ul. Powstańców Warszawy 6, 81-718 Sopot w celu realizacji i obsługi procesu płatności. W momencie dokonania płatności Administratorem danych takich jak: imię, nazwisko, adres email, numer karty staje się firma Blue Media S.A oraz bank w celu założenia konta.

Za Państwa zgodą dane będą udostępnione do banku a ich zakres będzie określony przez bank. Po uruchomieniu procesu bank skontaktuje się z Państwem w celu weryfikacji danych oraz przejścia przez proces uruchomienia usługi bankowej. Po uruchomieniu procesu założenia konta Administratorem Państwa danych będzie bank.

Mają Państwo prawo do żądania od Administratora dostępu do danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia, przeniesienia lub ograniczenia przetwarzania, a także prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie w zakresie w jakim przetwarzanie odbywało się lub odbywa na podstawie Pani/Pana zgody oraz prawo wniesienia sprzeciwu, co do przetwarzania.

Mają Państwo prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.

§ 3

Rodzaje wykorzystywanych Cookies

Stosowane przez Administratora Cookies są̨ bezpieczne dla Urządzenia Użytkownika. Nie jest możliwe przedostanie się tą drogą na Urządzenia (bądź do urządzeń) Użytkowników wirusów lub innego niechcianego oprogramowania lub też oprogramowania złośliwego. Pliki te pozwalają̨ zidentyfikować oprogramowanie wykorzystywane przez Użytkownika i dostosować Serwis indywidualnie dla każdego Użytkownika zgodnie z zawartą umową.

Cookies zazwyczaj zawierają̨ nazwę̨ domeny, z której pochodzą̨, czas przechowywania ich na Urządzeniu oraz przypisaną wartość.

Administrator wykorzystuje dwa typy plików cookies:

Cookies sesyjne: są̨ przechowywane na Urządzeniu Użytkownika i pozostają̨ tam do momentu zakończenia sesji danej przeglądarki. Zapisane informacje są̨ wówczas trwale usuwane z pamięci Urządzenia. Mechanizm cookies sesyjnych nie pozwala na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych ani żadnych informacji poufnych z Urządzenia Użytkownika;

Cookies trwałe: są̨ przechowywane na Urządzeniu Użytkownika i pozostają̨ tam do momentu ich skasowania. Zakończenie sesji danej przeglądarki lub wyłączenie Urządzenia nie powoduje ich usunięcia z Urządzenia Użytkownika. Mechanizm cookies trwałych nie pozwala na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych ani żadnych informacji poufnych z Urządzenia Użytkownika.

Użytkownik ma możliwość ograniczenia lub wyłączenia dostępu plików cookies do swojego Urządzenia. W przypadku skorzystania z tej opcji korzystanie ze Serwisu będzie możliwe, poza funkcjami, które ze swojej natury wymagają̨ plików cookies.

§ 4

Cele w jakich wykorzystywane są̨ Cookies

Administrator wykorzystuje Cookies własne w celu poprawnej konfiguracji serwisu, a w szczególności:

dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych Serwisu;

rozpoznania urządzenia Użytkownika Serwisu oraz jego lokalizację i odpowiednio wyświetlenia strony internetowej, dostosowanej do jego indywidualnych potrzeb;

zapamiętania ustawień wybranych przez Użytkownika i personalizacji interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik;

zapamiętania historii odwiedzonych stron w serwisie w celu rekomendacji treści;

rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.

Administrator wykorzystuje Cookies własne w celu uwierzytelniania użytkownika w serwisie i zapewnienia sesji użytkownika w serwisie, a w szczególności do:

utrzymania sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;

poprawnej konfiguracji wybranych funkcji Serwisu, umożliwiając w szczególności weryfikację autentyczności sesji przeglądarki;

optymalizacji i zwiększenia wydajności usług świadczonych przez Administratora.

Administrator wykorzystuje Cookies własne w celu realizacji procesów niezbędnych dla pełnej funkcjonalności stron internetowych, a w szczególności do:

dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych Serwisu. W szczególności pliki te pozwalają̨ rozpoznać podstawowe parametry Urządzenia Użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę̨ internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;

poprawnej obsługi programu partnerskiego, umożliwiając w szczególności weryfikację źródeł przekierowań Użytkowników na strony internetowe Serwisu.

Administrator wykorzystuje Cookies własne w celu zapamiętania lokalizacji użytkownika, a w szczególności do poprawnej konfiguracji wybranych funkcji Serwisu, umożliwiając w dostosowanie dostarczanych informacji do Użytkownika z uwzględnieniem jego lokalizacji.

Administrator wykorzystuje Cookies własne w celu analiz i badań oraz audytu oglądalności, a w szczególności do tworzenia anonimowych statystyk, które pomagają̨ zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają̨ ze stron internetowych Serwisu, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości.

Administrator usługi wykorzystuje Cookies zewnętrzne w celu zalogowania do serwisu za pomocą̨ serwisu społecznościowego Google (administrator cookies zewnętrznego: Google Inc. z siedzibą w USA).

Administrator usługi wykorzystuje Cookies zewnętrzne w celu popularyzacji serwisu za pomocą̨ serwisów społecznościowych plus.google.com (administrator cookies zewnętrznego: Google Inc. z siedzibą w USA).

§ 5

Możliwości określenia warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu przez Cookies

Użytkownik może samodzielnie i w każdym czasie zmienić ustawienia dotyczące plików Cookies, określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki Cookies do Urządzenia Użytkownika. Zmiany ustawień, o których mowa w zdaniu poprzednim, Użytkownik może dokonać za pomocą̨ ustawień przeglądarki internetowej lub za pomocą̨ konfiguracji usługi. Ustawienia te mogą̨ zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę̨ plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu Cookies na urządzeniu Użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są̨ w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

Użytkownik 7oże w każdej chwili usunąć pliki Cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używa.

Ograniczenie stosowania plików Cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej Serwisu.

§6

Postanowienie końcowe

W zakresie nieobjętym niniejszą polityką prywatności stosuje się odpowiednie przepisy prawa polskiego.

Administrator zastrzega sobie prawo wprowadzania zmian w polityce prywatności będących wynikiem zmiany regulacji prawnych.